Meny

Dela sidan på sociala medier

”Stafettpinne-besök” i Hallinden

Vi besöker företaget Hydraulikoptimering Bohuslän

Stafettpinnen förde oss denna gång till Carl-Johan Sollman, som driver företaget Hydraulikoptimering Bohuslän.

Carl-Johan berättar att han är uppvuxen i Västerås men hans pappa hade ett hus på Smögen så där vistades de varje sommar. Det var där han träffade sin kärlek, redan i tidig ålder. När paret senare flyttade ihop bosatte de sig i Skövde, där Carl-Johan arbetare som teknisk officer vid Skaraborgs regemente P4. Paret flyttade senare till Kungshamn, därifrån pendlade Carl-Johan först till en arbetsplats i Bovallstrand, senare till en i Uddevalla.

Men Carl-Johan längtade efter att få bestämma själv, få vara sin egen chef, så han startade Hydraulikoptimering Bohuslän 2011. Han riktar sig mot slutkund på entreprenadmaskinmarkanden och företagets mål är att kunden ska få ut mer av sin maskin. Företaget erbjuder optimering av styrsystem, montering av styrsystem, värmare och hjulstyrning, slangpressning och övriga reparationer.

Förra året köpte Carl-Johan företaget Sigurdsson Hydraulik och bestämde sig också att köpa en fastighet i Hallinden, den inhyste tidigare Enhovs Mekaniska. Carl-Johan stortrivs i Hallinden.

- Det är ett kanonläge rent logistiskt, säger Carl-Johan. Det är nära till kunder både i Lysekil och i grannkommuner. Det är nämligen en av Carl-Johans grundidéer, att utföra jobbet på plats hos kund.

Idag omsätter företaget cirka en miljon per år. Carl-Johan hoppas på att kunna dubblera det, kanske genom att börja med butiksförsäljning. Om det går bra är han inte främmande för att anställa en person. Det behöver inte vara en person som kan allt från början, utan en person som är intresserad av att lära sig.

Carl-Johan är en sann entreprenör och en uppfinnare. Bland annat har han själv byggt en 3D-skrivare där han producerar designade dämpare till tennisracket. Han säljer dessa på nätet och kunden får själv bestämma färg och text på dämparen. (mantradampener.com)

Johan Gustafsson, som skickade stafettpinnen till Carl-Johan, bifogade frågan:

- När ska du laga min grävmaskin?

Carl-Johan skrattar gott när han läser frågan och hälsar Johan:

- Jag ringer dig!

Carl-Johan skickar stafettpinnen vidare till Sotenäs Trafikskola, som även har verksamhet i Lysekil, med frågan:

- När tänker ni börja med MC-utbildning?

Leif Schöndell, Michael Johansson och Ingegerd Thornadtsson tackar för ett mycket intressant företagsbesök.