Meny

Dela sidan på sociala medier

Stafettpinnen på Skaftö vandrar vidare

Vi besöker Lönndal 214, ett företagshotell i Grundsund

I utkanten av Grundsund ligger Lönndal 214, och det är hit stafettpinnen på Skaftö har gått denna gång. På fastigheten, som ägs av Grundsund Fastigheter AB, finns inte mindre än 20 olika företag som hyr verksamhetslokaler. Vi som kommer med stafettpinnen till företagshotellet är kommunstyrelsens presidium; Jan-Olof Johansson (S), Ronald Rombrant (LP) och Lars Björneld (L) och näringslivssamordnare Kristina von Schenck.

I slutet av februari, i ett härligt vårväder, träffar vi ett flertal av de 20 företagarna. Vi börjar med att gå runt och kika i deras verksamhetslokaler, samtidigt som de berättar om företagets verksamhet. Det finns elva lokaler på sjuttiotvå kvadratmeter och sex lokaler på fyrtiotvå kvadratmeter.

Lokalerna är precis lagom stora för att passa för enmans- och fåmansföretag inom framförallt hantverkstjänster som till exempel snickartjänster, VVS, el-service men här ryms också andra företag inom en bred flora av branscher. Många av företagarna har hyrt lokalerna sedan starten 2010, och alla stortrivs. Man har en god gemenskap mellan företagarna och man hjälper varandra när det behövs. En företagare kan behöva lite extra plats under en period eller om man behöver låna något verktyg eller material.

I fastigheten Lönndal 214 finns ett andra våningsplan på en av byggnaderna som inrymmer tre kontor och mindre förrådsutrymmen som man kan hyra, för kortare eller längre tid. - Efterfrågan på förrådsutrymmena har varit över förväntan, så i dagsläget har vi bara ett par utrymmen lediga, säger Annika Dahlberg, en av ägarna till Grundsund Fastigheter AB.

Efter rundturen blev det kaffe och mackor och en stunds trevligt samtal, men också många synpunkter och frågor att ta med tillbaks till kommunhuset. Företagarna skickar stafettpinnen vidare till Tomas och Peter Samuelsson, Skaftöhallen, med frågan; - Hur ser framtiden ut för Skaftöhallen?

De företag som ni hittar på adressen Lönndal 214 är:

Grundsund Fastigheter AB, Grundsunds VVS AB, DeVerdier Bygg AB, Skorstensmakaren Alain Zeziola, HOS snickar'n i Grundsund AB, Skaftö Elservice AB, Skaftö snickar'n AB, LL 628 Atlantic AB, Darwin Fiske AB, LL Tärnö, Vårat på Skaftö, ST teak service, Skaftö Bygg, Mattes Måleri, Trollcon AB, Dejlig Cruise i Fiskebäckskil AB, Hannas i hamnen AB, LL 629 Kotten, Marit Hagström-Firma Jänkegången, Musikmaskinen Dageby produktion AB, Pelles Rökeri och Zeziola Släckmedel AB.