Meny

Dela sidan på sociala medier

Ny näringslivsutvecklare

Lysekils kommun har rekryterat ny näringslivsutvecklare

Som tidigare informerats har Lysekils kommun sedan den 1 januari sjösatt en ny organisation. En av förändringarna är att näringslivsfrågorna hanteras av avdelningen för hållbar utveckling.

- Ett nytt och bredare uppdrag tillsammans med pensionsavgångar gör att vi nu gör lite personella förändringar inom avdelningen, berättar avdelningschef Michael Johansson.

-Kommunens företagslots och näringslivsutvecklare Kristina von Schenck Johansson lämnar denna roll för att gå över i rollen som projektledare och utredare. Hennes långa erfarenhet och breda kunskap om kommunen och det kommunala uppdraget gör henne till en mycket värdefull utredarresurs och projektledare för förvaltningsövergripande utvecklingsprojekt, säger Michael. Dessutom behåller vi hennes kompetens inom avdelningen vilket är värdefullt, inte minst ur ett näringslivsperspektiv.

Ny näringslivsutvecklare och företagslots blir Jan-Erik Larsson som under lång tid arbetat med just dessa frågor i Munkedals kommun. Jan-Erik tillträder sin nya tjänst den 1 juni 2017.

Näringslivsfrågorna är mycket viktiga för Lysekils kommun. Både Kristina och jag har träffat Jan-Erik många gånger och därför är det med mycket stor glädje jag nu kan säga att vi gjort något av en drömrekrytering till tjänsten som näringslivsutvecklare, fortsätter Michael.

Jan-Eriks långa och omfattande erfarenhet av näringslivs- och landsbygdsutveckling gör att han snabbt kommer att komma in i sin nya roll och vara ett värdefullt stöd för företagare i Lysekils kommun. Vi kommer längre fram att återkomma med en utförligare presentation av Jan-Erik.

Avslutningsvis vill jag tacka Kristina för det jobb hon gjort som näringslivsutvecklare och hälsa Jan-Erik varmt välkommen till oss, avslutar Michael Johansson.