Meny

Dela sidan på sociala medier

Bredbandsutbyggnaden

Lysekils kommun har lyckats bra

Lysekils kommun har lyckats bra med bredbandsutbyggnaden enligt post- och telestyrelsens bredbandskartläggning.

Bland kommunerna i Västra Götaland som ökat tillgången till bredband via fiber mellan åren 2014-2015 hamnar Lysekils på en 3:e plats. Störst ökning hade Partille följt av Uddevalla.

Det blir samma resultat för en likadan mätning utanför tätort och småort.

Lysekils kommun toppar listan när man ser på ökningen på tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s mellan året 2014-2015. Ser man på höjningen utanför tätort och småort så ligger Lysekils kommun på 3:e plats.

- Jag kan med glädje konstatera att Lysekils kommun ligger mycket bra till när det gäller i vilken takt vi med gemensamma krafter bygger ut bredbandet i hela kommunen, säger Jan-Olof Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Att satsa på fiberbaserad bredbandsutbyggnad kändes som en självklarhet för att säkerställa att medborgare och företag har tillgång till den snabbaste och mest stabila lösningen som finns tillgänglig.

Sedan 2012 har vi på olika sätt gett stöd till de fiberföreningar som bildats i kommunen. De har gjort ett fantastiskt arbete och nu ser vi alla resultaten av det goda samarbetet. Vi räknar med att även i nästa mätning ligga bra till då det skett en omfattande utbyggnad sedan senaste mätningen, avslutar Jan-olof Johansson.

Post- och telestyrelsens rankingExcel