Meny

Dela sidan på sociala medier

"Stafettpinnen" på Skaftö

ICA Grundsund

Företagsbesök på ICA Nära i Grundsund

Stafettpinnen på Skaftö vandrar vidare till den nye ägaren av ICA-butiken i Grundsund, Anders Widén. Den 1 december i fjol tog han över verksamheten efter Jan Olofsson som drivit butiken i många år. Ronald Rombrant, andra vice ordförande i kommunstyrelsen (LP), och Kristina von Schenck, näringslivssamordnare, besökte Anders i butiken en fredagseftermiddag i januari.

Stafettpinnen överlämnades högtidligen av Ronald Rombrant med frågan från Margareta Daun: Hur tänker du utveckla verksamheten? Något Anders inte riktigt hunnit tänka klart kring efter mindre än två månader som ägare till butiken. Det finns flera olika utvecklingsidéer, men han vill inte avslöja något ännu. Anders kunde dock berätta att han kommer att förändra och komplettera sortimentet efter en noggrann inventering. Bland annat kommer utbudet av ekologiska varor att öka.

Anders kommer från en ”ICA-familj”; pappan drev ICA-butik i Sundsvall, och Anders följde i pappans spår. Han har haft tre ICA butiker genom åren, den första i Mockfjärd. Så småningom blev Anders sugen på att ansvara för en större butik och tog då jobbet som butikschef på Coop i Gamlestan i Göteborg. Efter fyra år på posten kom insikten om att han trivs bättre med att äga sin butik och att det stora formatet inte riktigt var hans grej. Då dök tillfället upp att kunna köpa ICA Grundsund, vilket var precis den typ av butik som Anders letade efter.

Trots att övertagandet av rörelsen började motigt med inbrott i butiken, är Anders full av optimism och ser Grundsund och Skaftö som sitt nya hem. Han tycker att han fått ett mycket positivt välkomnande från kunderna. Just nu bor han och hans fru i en lägenhet, men de letar efter en villatomt i närheten av Grundsund.

Anders lämnar över stafettpinnen till företagshotellet Lönndal 214, där 15 företag är verksamma med frågan: Vilka företag finns på företagshotellet och vad har de för verksamheter?

Vi önskar Anders lycka till med verksamheten och vi ser med spänning fram emot att återkomma om ett par år för att se vilka de än så länge hemliga utvecklingsidéerna är.

Kristina von Schenck

Näringslivssamordnare