Meny

Dela sidan på sociala medier

Stafettpinnen på Skaftö

Besök hos Margaretha Daun massage & friskvård i Grundsund

Margaretha Daun och Lars Björneld

Stafettpinnen på Skaftö skickades vidare från Jonas Wilén, Grundsunds Marina till den enskilda firman Margaretha Daun massage & friskvård i Grundsund med frågan;

- Vad är de nya trenderna för 2017 inom massage och friskvård?

Kristina von Schenck på Näringslivsenheten och andre vice ordförande i kommunstyrelsen, Lars Björneld (L), besökte enmansföretaget i verksamhetslokalen som är inrymd i Bottnahallen i Grundsund. Margaretha har drivit massage- och friskvårdsföretag i över 20 år och har haft sin verksamhet i idrottshallen ända sedan den togs i drift 1996. Margaretha har även en lokal i Uddevalla där hon är verksam en dag i veckan. Hon har också ett uppdrag av kommunen att sköta verksamheten i gymmet som också är inrymt i Bottnahallen, där hon hjälper besökarna med träningsprogram.

Som svar på Jonas Wiléns fråga säger Margaretha att den tydligaste trenden är att massage som en del i individens friskvård definitivt är här för att stanna. Det blir fler och fler som regelbundet besöker henne för att få hjälp med olika besvär som till exempel muskelvärk och stressrelaterad värk.

Margaretha påpekar att det är stor skillnad mellan olika typer av massage. De massagetyper hon erbjuder är medicinsk djupgående muskelmassage, cirkulation och nervbanemassage, taktil massage och lymfdränage. Hon erbjuder även medicinsk laser som är bra mot muskelvärk, smärta och inflammationer. Margaretha tipsar oss om att om man vill veta att massören har en fullgod utbildning, så skall de kunna visa upp att de är certifierade av branschrådet Svensk massage.

Den största samhällsutmaningen just nu när det gäller hälsa och friskvård är att man måste nå ut till fler med råd och hjälp med livsstil, kost, motion osv. Det är fortfarande alldeles för många som inte sköter sin hälsa, inte minst unga människor.

Margaretha tycker att det vore en bra friskvårdsinsats om kommunen byggde utegym på olika platser i kommunen. En annan friskvårdsinsats vore att höja friskvårdspengen för de kommunanställda rejält, från dagens 800 kr till ett par tusen som många företag har. Margaretha tipsar också kommunen om att det hade varit väldigt trevligt med ett café i Bottnahallen, kanske något som kunde vara en bra verksamhet för Arbetsmarknadsenheten?

Margaretha skickar stafettpinnen vidare till Anders Widén, ny ägare till ICA i Grundsund, med frågan:

- Vilka tankar har du kring att driva och utveckla butiken?

Kristina och Lars tackar för ett trevligt och intressant företagsbesök och önskar Margaretha en riktigt God Jul.