Meny

Dela sidan på sociala medier

Fem företagare under samma tak på Kungsgatan 25

På adressen finns fem företag som ägs och drivs av kvinnor

Företagare på Kungsgatan 25

På adressen Kungsgatan 25 finns fem företag, samtliga ägs och drivs av kvinnor. Kristina von Schenck på Näringslivsenheten är inbjuden för att få veta mer om dessa företag. Det är fredag eftermiddag och i det gemensamma fikarummet står kaffe och toscakaka från Björsells konditori och ser inbjudande ut.

Först blir det en rundtur i lokalerna och en presentation av de olika företagen.

Ingrid Karlsson har företaget Amitus Redovisning, som är ena halvan av Amitus i Lysekil AB, där Ingrids man är andra halvan av företaget. Han bedriver verksamhet inom bygg, måleri och entreprenad. Ingrid är auktoriserad revisor, medlem i SRF och arbetar enligt REKO, Svensk standard för redovisningskonsulter.

Camilla Laiborn Reijs har företaget Provskor Göteborg AB (provskorTM). Camilla berättar att det är de olika skotillverkarnas försäljningsprover som tas fram inför varje säsong som deras försäljningsorganisationer reser runt med för att intressera olika inköpare för produkterna. När försäljningsarbetet är klart finns ett antal försäljningsprover över på marknaden. Dessa köper företaget och säljer i sina butiker i Göteborg och i Lysekil. Butiken i Lysekil har hon haft i 4 år nu.

Angelica Svanberg Grafisk form AB erbjuder tjänster inom grafisk formgivning och webdesign. Företaget jobbar med att ta fram hemsidor, logotypes och grafiska profiler, marknadsföringsmaterial som till exempel broschyrer och liknande, men också mässmaterial/storformat som roll-ups, skyltar med mera. Angelica startade sitt företag våren 2009 efter många år på reklambyrå. Uppdragen från kunderna varierar stort, allt från visitkort till hemsidor och större trycksaker.

Annika Rockström med firman Annika Rockström Bilder och berättelser, jobbar som firmanamnet antyder som illustratör, konstnär, pedagog och berättare. Annikas stora inspirationskälla är naturen, inte minst havet. Just nu arbetar hon med en bok som beräknas vara klar att tryckas i januari/februari 2017. I boken samlar Annika alla ritskolor på havsdjur som hon gjort för Världsnaturfondens WWFs Pandatidning i en bok. Fakta och foton på djuren kommer också att finnas med och massor med tips om att teckna med blyerts och måla akvarell.

Maria Wilhelmsdotter driver det nystartade företaget Agens AB. Hennes företag är inriktat på IT, kommunikation och marknadsföring främst inom tjänstedesign, digital strategi och digitalt användargränssnitt. Helhetssyn, långsiktighet och utveckling är ledorden i hennes företag. Just nu jobbar Maria för Regionteater Väst. Hon stöttar kommunikationschefen och hjälper till att driva arbetet med framför allt den digitala kommunikationen. Tillsammans med ett annat företag är man i slutskedet av ett arbete med en hemsida för en gynekologisk privatklinik i Uppsala, som lanseras inom ett par veckor.

Kvinnorna är enmansföretagare och de flesta har jobbat hemifrån tidigare. De ser en stor fördel av att hyra lokaler tillsammans. De tycker det är bra att kunna skilja på hemmet och arbetsplatsen och så har de arbetskamrater, istället för ensamjobbet i hemmet. De ser också en fördel i att man kan ha nytta av varandras tjänster och företagsnätverk.

Medan vi njuter av kaffe och kaka i fikarummet berättar Kristina om vad hon och de övriga på Näringslivsenheten jobbar med och hur vi jobbar med olika frågor. Vi hann diskutera många olika frågor som till exempel centrumutveckling.

Tack för ett trevligt och givande besök.