Meny

Dela sidan på sociala medier

Företagsseminarium under seglingsveckan

Blå näringar i fokus

Oscars 4

Företagsseminariet under Lysekil Women’s Match har blivit ett uppskattat inslag. Årets seminarium arrangeras av Företagarna, Position Väst, Innovatum, Offshore Väst, Västra Götalandsregionen, ALMI Företagspartner, Maritima Lysekil, Sailnet och Lysekils kommun. De har lyckats få många framgångsrika entreprenörer inom de blå näringarna på talarlistan.

  • Tina Ehn, miljöpartist, ledamot av Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd, som tror på den maritima sektorns potential.
  • Ann Palmnäs och Erik Wallin, Position Väst, berättar om arbetet med etableringsservicen för sjutton västsvenska kommuner.
  • Sofia B Olsson, Restaurang vRÅ, öppnade 2012 på Clarion Hotel Post i Göteborg, och utsågs året därpå av White Guide till en av de tio bästa fiskrestaurangerna i Sverige.
  • Matilda Olstorpe, VegaFish, har utvecklat ett koncept för odling av ekologiska jätteräkor på land, utifrån ett kretsloppstänkande.
  • Lena Mossberg, professor i marknadsföring vid Handelshögskolan i Göteborg, arbetar nu med att bygga en innovationsarena för maritim turism.
  • Katrin Persson, Bohus Havsbruk, genomför nu den största satsningen inom svenskt vattenbruk på decennier. Katrin Persson vill att bolaget ska bli Skandinaviens största musselodlare.
  • Linnea Sjögren, Catxalot, sadlade om för att bli algkonnässör efter ett antal år som bibliotekarie. Linnea har stor passion för havet och tång och vill att vi åker ut på havet, plockar vår mat som vi sen tillagar hemma.
  • Fredrik Gröndahl, projektledare Seafarm, prefekt KTH. Vad är egentligen ett hållbart samhälle? Är det inte bara något för storbolagen och politikerna? Spelar det någon roll vad jag sätter på bordet?

Senare under dagen kommer det att bli en politisk diskussion under ledning av moderatorn Anders Carlberg. Politikerna Emma Nohrén (MP), Jan-Olov Larsson (S), Fredrik Christensson (C), Lars Tysklind (L), Lars-Arne Staxäng (M) och Sören Kviberg (V) samtalar om hur vi ska skapa välmående marina näringar som värnar havsmiljön – och förbättrar den.

- Det här seminariet är avslappnat och trevligt. Folk är intresserade och kommer fritidsklädda, de är positiva och nyfikna. Det känns väldigt kul, säger Anne Gunnäs som arbetar som näringslivsutvecklare inom blå näringar på Lysekils kommun och är en av dem som arbetat fram årets seminarieprogram.

Tisdagen den 9 augusti arrangeras denna inspirerande seminariedag på Oscars i Havsbadsparken i Lysekil.

Hela programmet samt anmälningstalong finns på www.foretagarna.selänk till annan webbplats Sök därefter på Lysekil.