Meny

Dela sidan på sociala medier

Företagsbesök på Galleri Tint

Besök hos konstnärerna och företagarna Margareta Melin och Rickard Vakil

Galleri Tint

På väggarna hänger grafik av Maria Heed och på hyllorna står mängder av vackra keramikföremål signerade Margareta Melin. Margareta och Rickard berättar att de har satsat på att anordna utställningar med olika konstnärer under hela sommaren, från midsommar och fram till mitten på augusti, för att locka fler besökare till deras galleri och därmed ökad försäljning av deras egna alster. De har fått många fler besökare tack vare utställningarna. Den äldsta utställaren denna sommar heter Torsten Bergentz och är 89 år. Hans alster kommer att finnas på Galleri Tint under veckorna 31 och 32. Man har också startat ett kulturutbyte med konstnärer på en fransk ort, Biot, men den franska byråkratin har gjort att det tagit längre tid än beräknat att få till stånd utbytet. Något vi inte visste var att Rickard har en ramverkstad en trappa ner i källarplanet. Under den period de har utställning med andra konstnärer får Rickards tavlor också husera i källaren.

Margareta och Rickard har många idéer på hur de tänker utveckla verksamheten, bland annat att lyfta fram unga konstnärer och musiker genom att anordna kulturevents i samarbete med andra aktörer som till exempel Gerlesborg och Valand. En annan idé är att anordna kurser i måleri och keramik som ett integrationsprojekt.

De har många idéer om hur man skulle kunna få en mer levande stadskärna som till exempel att använda alla tomma skyltfönster i centrum till olika konstutställningar. De anser att centrum saknar en naturlig knutpunkt, som till exempel en större livsmedelsbutik skulle ha varit. De tror också att en fast förbindelse med en bro över Gullmarn är viktigt för att få en positiv utveckling av Lysekils centrum. Cia Säll och Viktoria Drottz på näringslivsenheten berättade om Interreg-projektet Urban Platsinnovation som har centrumutveckling i fokus och de bjöd in Margareta och Rickard att ingå i centrumutvecklingsgruppen.

Vi på näringslivsenheten tackar för det trevliga och inspirerande mötet.