Meny

Dela sidan på sociala medier

"Stafettpinnen" på besök hos Peter Lagrell AB

Två händer lämnar över en stafettpinne

Tempo i Brodalen skickade stefettpinnen till Peter Lagrell AB som tog emot oss en underbar majdag.

En underbar majdag tog stafettpinnen oss till Peter Lagrell AB i Brastad. Det var på näringslivsenhetens besök på Tempo i Brodalen som ägarna av Tempo skickade oss till företaget med frågan: Hur ser ditt företag ut om 4 år?

Att Peter Lagrell har många järn i elden och är i full fart hela tiden märktes direkt. Peter kommer skyndande från ett arbete för att hinna till mötet, företaget har mycket att göra och orderingången är god!

Vi gick in till kontoret genom verkstaden, där man servar och underhåller sina maskiner och fordon, och började prata om företaget.

Peter startade företaget 1984 och röjde då vägkanter. Nu finns företaget på internet (www.lagrellab.se) och på Facebook men tidigare har man aldrig annonserat. Trots detta har företaget sedan 1984 växt på ett imponerande sätt.

I dag jobbar företaget inte bara med röjning av vägkanter utan också med bl. a. trädfällning, snöröjning /vinterväghållning, , väg- och järnvägsunderhåll , anläggande av avloppsanläggningar , markentreprenader samt försäljning och transport av grus , jord och makadamprodukter. Företaget sysselsätter 12 heltidsanställda personer och 6 ytterligare personer som kallas in då det behövs. Företaget är aktivt i hela västra Götalandsregionen men främst i Fyrstad där man har många uppdrag för t.ex. SVEVIA , INFRANORD ,NCC, PEAB och SKANSKA.

Peter älskar sitt arbete och säger att det är viktigt för honom att även personalen trivs. I princip har företaget ingen personalomsättning. Han framhåller flera gånger under mötet hur bra personal han har och hur stolt han är över dem.

Den stora utmaningen som Peter ser är rekrytering. Att få tag i bra anläggningsarbetare är svårt. På frågan om företaget skulle kunna sysselsätta fler svarar Peter direkt att företaget skulle kunna sysselsätta minst 10 personer till om de fick tag personal med rätt kompetens.

I övrigt tycker han att näringslivsklimatet är bra i Lysekil. Kommunen har blivit mer synlig, det är mycket spännande på gång i kommunen, bland annat med mässor som Båt&Hav. Peter ser att besöksnäringen med outdooraktiviteter som klättring växer. Det finns bra företagsnätverk, även om han tycker det kan vara svårt att hinna med att vara med på t ex frukostmöten mm.

Som avslutning tar vi frågan som TEMPO skickade till Peter Lagrell AB: Hur ser ditt företag ut om 4 år?

Peter svarar att han tror det ser ut ungefär som i dag. Företaget har växt rejält de senaste tre åren och behöver nu tid att ”landa” i den nya organisationen för att fortsätta att kunna erbjuda kunderna en hög kvalitet.

Peter är nyfiken på företaget ”Svenska On The Road AB” som hyr ut ljus- och ljudanläggningar och skickar därför näringslivsenheten med stafettpinnen till detta företag. Frågan är:

Hur ser ditt företag ut och vad sysslar ni med?

Tack för att vi fick besöka dig och ditt företag Peter och lycka till!

Michael Johansson

Näringslivsenheten