Meny

Utställningen Skagerraks Kapare nyinvigs

Den 6 juni nyinvigs utställningen om Skagerraks Kapare på Båt & Sjöfartsmuseet i Onsala som en del av sommarens aktiviteter och utställningar på museet.

Barnutställningen Skagerraks Kapare skapades genom projekt Business to Heritage och utvecklas nu vidare genom projekt Urban Platsinnovation i Lysekil kommun.

Utställningen lånas ut

Fram till årsskiftet kommer utställningen att lånas ut av Lysekils kommun till Båt & Sjöfartsmuseet i Onsala. Utställningen har tidigare visats på Havets Hus och Vikarvets museum i Lysekil och producerades i samverkan med Malin Wallin och Pontus Johansson samt ACT Innovatum i Trollhättan.

Skapa intresse för sjöfartshistoria

Med inspiration från Lysekils lekskepp Svarta Örnen utanför Havets Hus kommer även nya lekbåten Ingela att visas upp i Onsala för inspirera och skapa intresse bland barn och föräldrar om Bohusläns och Onsalas spännande sjöfartshistoria.

Program för invigningen

6 juni kl. 16.00 till ca 17.30
- Välkomsthälsning av Ronny Tyrefelt
- Sommarutställningen Skagerraks Kapare, Bert Westenberg
- Lekbåtsprojektet, Marie Cervin
- Nya skärmtaket, Tore Bernefur och Jerker Svanvik
- Förfriskningar, kaffe och kaka samt guidning av museet

Här hittar du mer information om utställningen: www.skagerrakskapare.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.
Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation
För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com