Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Mini-Maria Norr

Mini-Maria Norra är mottagningar för unga med riskbruk, skadligt bruk och beroende

Välkommen till Mini-Maria! Vi finns för dig som är ung, 13-21 år, och har frågor eller problem som rör alkohol, droger eller spel om pengar eller psykisk ohälsa. Även du som närstående är välkommen. På Mini-Maria arbetar socionomer, sjuksköterskor, psykologer och läkare tillsammans för att hjälpa dig och dina närstående med råd, stöd och behandling.

Du behöver ingen remiss eller biståndsbeslut från socialtjänsten för att komma till Mini-Maria. Alla besök är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.

Mini-Maria Norra har två huvudmottagningar, en i Uddevalla och en i Trollhättan, med närmottagningar i Vänersborg, Lysekil, Orust, Sotenäs, Tanum, Strömstad, Färgelanda, Dals-Ed, Bengtsfors och Mellerud. På Mini-Maria jobbar socionomer, sjuksköterskor, psykolog och läkare arbeta tillsammans i syfte att stötta unga och deras närstående i frågor som rör riskbruk, skadligt bruk och beroende.

Verksamheten drivs gemensamt av Regionhälsan och ovan nämnda kommuner. Mottagningen vänder sig till ungdomar upp till 21 år samt deras närstående. En central utgångpunkt på mottagningen är att stödet och behandlingen ska involvera både ungdomen och hens familj med syfte att leda till en förändring som håller över tid .

Stödet är kostnadsfritt och ungdomarna och deras närstående kan ta direktkontakt med mottagningen – det krävs ingen remiss eller biståndsbedömning. Mini-Maria erbjuder information, medicinsk och psykologisk behandling vilket sker genom bland annat rådgivning och samtal som utgår ifrån den unges behov. Mottagningen kan även erbjuda konsultativa insatser till samverkansparter och vårdgrannar inom kommun och region som efterfrågar detta.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss, klicka på länken nedan eller besök oss på Drottninggatan 8B i Lysekil.

Mini-Maria Lysekil - 1177 Länk till annan webbplats.