Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Arrangera evenemang

Genom att skapa goda förutsättningar för föreningar, företag och organisationer att arrangera evenemang bidrar vi alla till att stärka Vision Lysekil 2030.

Nödvändiga tillstånd

Du behöver tillstånd för att samla människor till en allmän sammankomst. Tillstånd söks via Polisen.se. Länk till annan webbplats.

På webbsidan Polisen.se kan du läsa mer om vilka tillstånd du behöver för just ditt evenemang.

Planera för säkerheten

Du som anordnar en offentlig tillställning är ansvarig för säkerheten och det är därför viktigt att du planerar för detta. I Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps Säkerhetsguide för evenemang finns vägledning i hur du kan gå till väga för att anordna säkra evenemang.

Säkerhetsguide för evenemang, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB Länk till annan webbplats.

Arrangörshandboken

Arrangörshandboken är en egen webbsida som fungerar som en guide, med tips och råd till alla som vill arrangera levande musik – konserter, klubbar, festivaler etc. Den riktar sig till alla åldrar, alla genrer och alla nivåer; nybörjare såväl som vana arrangörer som vill utveckla delar av, eller hela, sitt arrangerande.

Checklista för att anordna evenemang

Ska du anordna ett tillfälligt evenemang, exempelvis en musikfestival, en marknad eller ett idrottsevenemang ? Svara på några frågor och få en personlig checklista för just ditt evenemang. Här får du en samlad bild över de uppgifter du behöver lämna och de tillstånd du kan behöva söka hos kommuner, myndigheter och länsstyrelser.

Alla kan använda checklistan, oavsett kommun. Om din kommun inte finns med i listan, välj Övriga. Checklistan är till för företag och föreningar.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kommun@lysekil.se