Meny

Evenemang i Lysekils kommun

Lysekil är en evenemangsrik kommun, som boende och besökare kan du ta del av många olika spännande evenemang inom såväl dans, musik som idrott som andra nöjesevenemang.

Funderar du på att arrangera ett evenemang i Lysekils kommun?

Lysekils kommun välkomnar alla initiativ och finns tillgängliga för vägledning och som bollplank. Om du snabbt vill komma i kontakt med kommunen för att få råd eller diskutera ditt evenemang mejlar du kontaktcenter@lysekil.se.

Lysekils evenemangskalender

För att skapa välbesökta evenemang är det viktigt att ta reda på när, var & hur andra evenemang äger rum i närområdet. Lysekil har en hektisk sommarsäsong med många olika typer av evenemang. Kommunen arbetar aktivt med att skapa ett levande Lysekil hela året och uppmuntrar arrangemang under höst, vinter & vår.

västsverige.com Länk till annan webbplats. kan du hitta samtliga större och mindre evenemang som äger rum i Lysekil med omnejd.

När du har bestämt dig för ett datum kan du också kostnadsfritt anmäla ditt evenemang till evenemangskalendern och på så sätt marknadsföra eventet.

Kommunens evenemang

Juni- Medborgarskapsceremoni

Sedan den 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som blivit svenska medborgare under året.

Om du blivit svensk medborgare blir du inbjuden till ceremonin året efter. En inbjudan till evenemanget skickas till din folkbokföringsadress. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Information om vilka som ska bjudas in får kommunen från Skatteverkets folkbokföring.

 • Syftet är att välkomna nya svenska medborgare i kommunen med en festlig ceremoni och att hylla deras medborgarskap.
 • Målgruppen är personer bosatta i Lysekils kommun som mellan 1 januari–31 december föregående år blev nya svenska medborgare.
 • Arrangör i Lysekil: avdelning hållbar utveckling och kvalitet.

Juni- Nationaldagsfirande

 • Syftet är att fira Sveriges nationaldag, och svenska flaggans dag, för de grundläggande värden som Sverige har såsom demokrati och rättvisa, yttrande- och tryckfrihet, fred och frihet.
 • Målgrupp: allmänhet
 • Arrangör i Lysekil: avdelning hållbar utveckling och kvalitet, kultursamordnare och föreningsutvecklare.

Oktober- Lysekils kulturdagar

Mer info kommer inom kort.

Oktober- Hållbarhetsveckan

Lysekils kommun arrangerar en Hållbarhetsvecka där kommunen och kommunala bolag presenterar hur verksamheterna arbetar med hållbarhet på olika sätt. Programmet för veckan kommer också att innehålla aktiviteter på temat hållbarhet arrangerat av lokala arrangörer.

 • Syftet är att informera, skapa tankar och diskussioner kring hållbarhet
 • Målgrupp: allmänhet
 • Arrangör i Lysekil: avdelning hållbar utveckling och kvalitet.

December- Julljusinvigning

Julljusinvigningen är ett evenemang där den kommunala julbelysningen tänds under gemensam publik invigning.

 • Syftet är att genom ett invigningsevenemang uppmärksamma starten på årets julsäsong i Lysekils stad och också den julbelysning som kommer att pryda staden de närmaste veckorna.
 • Målgrupp: allmänhet
 • Arrangör i Lysekil: avdelning hållbar utveckling och kvalitet.

Kontakt

Kontakta oss gärna för tips och vägledning för att ditt arrangemang ska bli väl genomfört, hållbart, säkert och välbesökt.

E-post: kontaktcenter@lysekil.se