Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Anpassad litteratur och Boken kommer

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker, så kallade Daisy. Om du har svårt att ta dig till biblioteken, så kan boken komma till dig med Boken kommer.

Lättlästa böcker

Lättlästa böcker är böcker som är skrivna med lättare språk. De är anpassade till dig som har svårt att läsa till exempel dyslexi eller håller på att lära dig svenska. Lättlästa böcker finns för både barn och vuxna.

Böcker med stor stil

Böcker med stor stil är böcker som tryckts med extra stor text men med samma text som i orginalutgåvorna. Vem som helst får låna storstilsböcker.

Talböcker - Daisy eller Legimus

Talböcker är avsedda för dig som har läsnedsättning till exempel på grund av synskada, dyslexi. Du kan lyssna på talböcker genom att själv ladda ner böcker från Legimus eller med hjälp av Daisy-spelare.

Kontakta ditt bibliotek vid frågor eller för att registrera dig och komma igång med egen nedladdning.

Boken kommer

Om du har svårt att ta dig till biblioteken, så kan boken komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteken. Du kan låna, till exempel romaner, facklitteratur, storstilsböcker, tidskrifter, ljudböcker eller talböcker. Det kostar ingenting att vara med.
Vi hjälper gärna till med boktips om du inte kommer på vad du vill låna!

Kontakt

Har du frågor om våra tjänster kontakta Lysekils stadsbibliotek.
Telefon: 0523 - 61 33 72, 61 33 80
Epost: stadsbiblioteket@lysekil.se