Vårmarknad i Lysekil lördagen den 24 mars

Foto av tulpaner i hinkar på en marknad.

Butiker i Lysekil firar 20-årsjubileum med en gemensam vårmarknad.

Marknaden är den 24 mars klockan 10.00 – 15.00 på Kungsgatan och i Stadsparken. Företag och föreningar kommer att finnas på plats med försäljning och lotterier. Det blir också ponnyridning för de små i Stadsparken.

Bakgrund

Det var efter önskemål från kunder och besökare som Julias, Lyckes Smycke & Present, Café Kungsgatan och Catarinas blommor tog initiativ till vårmarknaden. Detta sker i samband med att de firar 20-årsjubilieum.

Information från kommunen

Fredrik Torstensson, avdelningschef Mark och gata, och Viktoria Drottz, delprojektledare för Urban Platsinnovation kommer att finnas på plats i ett marknadsstånd. Här kan du bland annat få information om utvecklingen av Stadsparkens lekplats, fågelholkstävlingen samt sommarens Aktivitetsarena Lysekil.

Nyinköpta marknadsbord

Projektet Urban Platsinnovation lånar ut nyinköpta marknadsbord under marknaden. Därefter lånas de ut gratis till evenemang i centrum.

Projektet Urban Platsinnovation avslutas den 30 september 2018 och därefter går det att hyra marknadsborden för 150 kronor/dag.

Välkomna på vårmarknad i Lysekil!

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.