E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Lyssna

Meny

Välkommen till Lysekils kommun Karolina

I dag börjar Karolina Samuelsson sin nya tjänst som kommundirektör i Lysekils kommun.

Vad var det som lockade dig att söka rollen som kommundirektör i Lysekils kommun?

En kommun ansvarar för att skapa samhällsutveckling, ge god samhällsservice och också skapa förutsättningar för demokrati. Att få vara med och bidra till positiv utveckling i alla dessa perspektiv är det som verkligen engagerar mig.

Lysekil är en kommun med många styrkor, tydlig vision och också en ambition att vilja förbättras vilket ger en god grund för att kunna göra ett bra jobb som kommundirektör. Dessutom är ju kommunen oerhört vackert belägen och ger fina möjligheter till upplevelser framåt.

Finns det något särskilt du ser fram emot att genomföra i din nya tjänst?

Vad jag kan se och också hör från andra är att Lysekils kommun har väldigt god struktur och systematik. Jag vill använda det som plattform för att också stärka vår kultur. Då menar jag att utveckla hur vi samarbetar, hur vi skapar delaktighet och hur vi kommunicerar. Och då både externt med andra och internt i den egna organisationen. Allt för att skapa maximalt värde för Lysekil både på kort och lång sikt.

Berätta om din tidigare bakgrund

Närmast kommer jag från en tjänst som kvalitetsdirektör i Region Gotland. Det innebär att jag funnits i en organisation med ansvar för kommunala frågor, regionala frågor och också hälso- och sjukvård. Jag har under mina år i regionen haft olika roller både som förvaltningschef och direktör för olika stödfunktioner.

Jag har också flera år i Örebro kommun och Västerås stad där jag på olika sätt arbetat med verksamhetsutveckling och framför allt ur ett personalperspektiv. Dessförinnan hade jag en lång period i teliakoncernen och också en tid utomlands när jag bodde i Belgien med familjen.

Har du upptäckt något du inte visste om kommunen innan du kom hit?

Massor! Att flytta till ett nytt arbete på en ny ort ger fantastiska möjligheter att få fördjupa sig i både en verksamhet och en plats. Även om den kommunala verksamheten är i stort sett den samma över landet så finns det alltid lokala anpassningar för att möta just den egna kommunens behov.

Här ser jag att viktiga insatser gjorts och är på gång för att skapa hållbarhet över tid både socialt, ekonomiskt och ekologiskt vilket jag blir väldigt glad över och hoppas få engagera mig ännu mer i.

Har du något smultronställe just nu ?

Att ta en promenad runt Stångehuvud och någonstans på de vackra röda runda klipporna bara sätta mig en stund och känna vinden i ansiktet, det är svårslaget!

Du har sagt att du vill ha hjälp att lära känna Lysekil bättre, vad menar du då?

Jag är nyfiken och inser också att det finns väldigt mycket att upptäcka och lära känna så jag behöver hjälp. Jag ser fram emot att få tips om platser, upplevelser, viktiga personer företag och organisationer som jag kan dra nytta av att se, uppleva eller möta.

Samma fråga gäller både för platsen och för den inre organisationen. Jag är övertygad om att jag för att lyckas i mitt uppdrag behöver lära känna både den historia vi står på, våra styrkor och svagheter idag och de möjligheter vi ska måna om framåt.


Vill du tipsa Karolina om platser eller upplevelser i vår kommun?

Använd länken nedan "Sprid stolthet om vår kommun - tipsa kommundirektören"