E-tjänster

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

När offentlighets- och sekretesslagen fungerar snabbt

Lysekils kommun lyser lite extra i snabb hantering av offentlighets- och sekretesslagen.

I inslaget i programmet ”Medierna” på P1 den 6 februari omnämndes Lysekils kommun som ett bra exempel på snabb tillämpning av offentlighets- och sekretesslagen.

I samband av en granskning av Preem´s planerade utbyggnad

Expressens reporter Frida Sundqvist begärde med anledning av Preem´s planerade utbyggnad ut maillistor samt handlingar 2019-2020 som gällde Preem. Registratorerna Ulla Bohlin och Lena Josefsson fick uppdraget. I ett samarbete med IT-avdelning togs listorna med rubriker fram. Det var ca 39000 mail

Sekretessprövning

Listor samt registerutdrag från systemet Ciceron skickades vidare till reportern. Reportern återkom med begäran om att få läsa några hundra mail. Med gemensamma krafter gick registratorerna igenom dem för att göra sekretessprövning innan de skickades vidare till Expressen.

Vi på registraturen tycker att det var väldigt kul att kommunen uppmärksammades på detta sätt. Vi får ofta begäran om allmänna handlingar men sällan så omfattande som denna, berättar Ulla Bohlin.