Translate site

Translate

Meny

Ny hamnenhet sjösätts 2021

Havsbadet

Efter årsskiftet bildas en ny hamnenhet inom samhällsbyggnadsförvaltningen. Syftet är att samla all kompetens kring hamnverksamheterna på en gemensam enhet.

Ny hamnenhet skapas

Alla hamnrelaterade frågor som rör hamnverksamhet och sjöfart ska behandlas i ny hamnenhet. Området hamn och sjöfart organiseras på ett nytt och mer fokuserat sätt för att möta de krav som finns - men inte minst för att fortsätta att utveckla Lysekil som ett marint och maritimt centrum. I Vision Lysekil 2030 står det bland annat att Lysekil ska vara ledande inom maritima näringar och nu tas ett steg ytterligare i den riktningen.

Siktet och ambitionen är att fokusera på hur Lysekil kan utvecklas för att skapa förutsättningar till att bli en av Bohusläns bästa småbåtshamnar.

Värdskap är en viktig del i arbetet

Sedan ett par år tillbaka pågår ett upprustningsarbete kring våra kajer och bryggor. Vi har lagt fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för ett gott bemötande och gediget värdskap. Det här är också en del i ett långsiktigt arbete att utveckla Lysekils attraktivitet året om via utvecklingsområdet ”upplev Lysekil och vår unika livsmiljö”, säger Per Garenius samhällsbyggnadschef. 

Ny hamnchef rekryterad

Ellinor Jensen är rekryterad som ny hamnchef. Hon har en gedigen bakgrund och har de kompetenser och förmågor som behövs för att fortsätta utvecklingen kring uppdraget.

- Jag ser fram emot att ha Ellinor som chef för den nya hamnenheten, med det viktiga uppdraget att organisera och driva alla hamnrelaterade frågor. Vi hälsar henne varmt välkommen till oss på samhällsbyggnadsförvaltningen, avslutar Per Garenius.