Utbildning för blivande chefer

Personalchef Maria Hemlin.

Personalchef Maria Hemlin inledde dagen med att hälsa alla deltagare välkomna till Lysekils kommun.

Lysekils kommun deltar i kommunsamverkan för att inspirera och motivera medarbetare till chefsuppdrag.

Onsdagen den 16 januari startade aspirantutbildningen för eventuella blivande chefer på vuxenutbildningen på Campus Väst.

Syftet med utbildningen är att ta tillvara de medarbetare som vill utvecklas i sitt arbete och har ett intresse av chef - och ledarskap.

Utbildningen arrangeras av vuxenutbildningen i Lysekil och är ett samarbete mellan Lysekils kommun och kommunerna Orust, Färgelanda, Munkedal, Sotenäs, Tanum, Strömstad och Bengtsfors.

Två medarbetare från Lysekils kommun deltar

Lysekils kommun har två platser på utbildningen och det är Anette Andreasson, som arbetar som samordnare inom hemvården och socialsekreterare Olga Karlsson som kommer att delta.

Lysekils kommuns personalchef Maria Hemlin hade äran att starta dagen och hälsade alla välkomna till utbildningsprogrammet och Campus Väst.

- Jag tycker det är både roligt och inspirerande att vi är åtta kommuner som samverkar i utbildningen och jag ser framemot vår gemensamma resa, sa Maria.

Alla intresserade medarbetare i Lysekils kommun har under hösten 2018 haft möjlighet att ansöka till utbildningen som pågår till och med våren 2020.

Tre olika delar

Utbildningen består av tre olika delar där den första delen är teoretisk med fokus på
föreläsningar och seminarier.

Del två innebär att deltagarna följer och arbetar tillsammans med en erfaren chef och
del tre handlar om verksamhetsutveckling via projektarbete. Alla deltagare fortsätter i sina vanliga roller parallellt med utbildningen.

- Utbildningens upplägg ger deltagarna möjlighet att få en bild av hur det är att arbeta som chef och att hitta de områden som intresserar mest, avslutar Maria.

Anette Andreasson och Olga Karlsson från socialförvaltningen i Lysekils kommun.

Anette Andreasson och Olga Karlsson från socialförvaltningen i Lysekils kommun deltar i utbildningen.