God Jul och Gott Nytt År

Vinterbild från Grundsund.

En fin jul och ett härligt nyår önskar kommunalråd Jan-Olof Johansson och kommundirektör Leif Schöndell.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson och kommundirektör Leif Schöndell reflekterar över året som gått och blickar framåt mot 2019.

Året närmar sig sitt slut – vad tar ni med er från 2018?

- I år har Lysekils kommun haft hela två ministerbesök. Ett av vice statsminister Isabella Lövin och ett av migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon, det kommer
jag att minnas från året, säger Jan-Olof.

Två andra höjdpunkter som båda nämner är invigningen av Kristineberg Marine Reseach & Innovation Centre samt det första spadtaget för det nya äldreboendet i Fiskebäck. Den varma sommaren med de välbesökta badplatserna och de ljumna kvällarna är också oförglömlig.

- Jag är väldigt glad att vi invigt den nya ambulansstationen och gått med i samverkande sjukvård, det är två viktiga samhällsfunktioner för alla som bor i Lysekils kommun, säger Leif.

Vi närmar oss ett nytt spännande år – vad ser ni framemot under 2019?

Det fortsätter hända positiva saker inom utvecklingsområdet maritima Lysekil och båda ser framemot forskningsfartyget Sveas ankomst till Lysekil. Sveas kajplats håller på att förberedas och i sommar blir det festlig namngivningsceremoni i Lysekil.

- Jag ser även framemot Lysekil Women’s Match som under 2019 får VM-status, det tror jag gör att ännu fler får upp ögonen för Lysekils kommun som en attraktiv plats, säger Leif.

- I det politiska arbetet går vi in i en ny mandatperiod med flera nya politiker att lära känna och samarbeta med, det ska bli intressant, säger Jan-Olof.

Om ni fick ge Lysekils kommun en julklapp – vad skulle det bli då?

- Jag önskar mig ett tydligt besked från staten om att man sätter igång byggnationen av den nya sträckningen för väg 161, säger Leif.

- Instämmer i detta, jag hoppas också på en fortsatt utveckling av maritima Lysekil och att vi får ännu fler konkreta projekt att bygga vidare på, säger Jan-Olof.

Sist men inte minst – vilken julhälsning vill ni skicka med till alla medarbetare och invånare i Lysekils kommun?

- Ta vara på varandra och kom ihåg vad som är viktigt på riktigt, det kan lätt glömmas bort i julstöket, säger Leif.

- Ett stort tack till alla medarbetare, ni har alla viktiga uppdrag och gör en insats för invånarna i Lysekils kommun, säger Jan-Olof.

- Ja, varje dag och varje timme är det någon i vår organisation som arbetar för att samhällsservicen ska fungera, det är jag riktigt stolt över, avslutar Leif.

Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År.

Leif Schöndell, kommundirektör och Jan-Olof Johansson, kommunalråd.

Leif Schöndell och Jan-Olof Johansson.