Fler poliser till Lysekils kommun

Representanter från Polisen och Lysekils kommun.

Representanter för Lysekils kommun och Polisen samlades för ett dialogmöte kring framtiden.

Polisen informerade om resursförstärkningar till Lysekil och utveckling av polisstationen på dialogmöte.

Torsdagen den 20 december träffades representanter från lokalpolisområde Västra Fyrbodal och Lysekils kommun för en dialog kring framtiden.

Polisen informerade om planerade resursförstärkningar i Lysekil men även utveckling av polisstationen. Bland annat planeras för möjligheterna att utöka servicegraden i form av bland annat passutlämning.

- Vi kommer att nyrekrytera poliser med placering i Lysekil och inledningsvis ska vi ha sju poliser på plats. Ambitionen är att det ska bli en märkbar förändring och vi ser framemot ett fortsatt gott samarbete med Lysekils kommun, säger Stefan Kristiansson som är polisområdeschef i Västra Fyrbodal.

- Vi är väldigt glada över att det blir en resursförstärkning i Lysekil och ser mycket positivt på vårt gemensamma utvecklingsarbete med Polisen, säger kommunalråd Jan-Olof Johansson.

I dagsläget finns det inte några poliser i yttre tjänst i Lysekils kommun men allteftersom fler poliser rekryteras till Lysekil kommer detta att förändras.