Dags för medborgarundersökning

Foto på kvinna som ritar tillsammans med två barn.

Inloggningsuppgifter till webbenkäten skickas ut till slumpvis utvalda kommuninvånare.

I höst deltar Lysekils kommun i Statistiska centralbyråns medborgarundersökning. Slumpvis utvalda kommuninvånare får tycka till om kommunens verksamheter och kommunen som plats att bo och leva på.

Betygsätt tre olika områden

Om du tillhör en av de slumpvis utvalda kommuninvånarna får du betygsätta tre olika områden:

• Lysekils kommun som en plats att bo och leva på.
  • Lysekils kommuns verksamheter.
  • Medborgarnas inflytande i Lysekils kommun.

Svara via webbenkät eller pappersenkät

Undersökningen kommer att skickas ut i pappersform under september månad och går också att besvara via webben.

Under perioden den 23-29 augusti kommer de slumpvis utvalda deltagarna att få ett förbrev med inloggningsuppgifter till webbenkäten. Det går att logga in och besvara enkäten direkt när förbrevet kommer.

Webbenkäten är i år anpassad för att det ska vara lättare att svara via sin smarta telefon eller läsplatta. Webbenkäten går även att besvara på engelska, finska och spanska. Pappersenkäten finns även på arabiska.

Vi vill veta vad du tycker

Dina svar är viktiga för oss i vårt arbete med att utveckla kommunens verksamheter. Vi hoppas därför att du tar dig tid att besvara enkäten när den kommer.

Läs gärna mer om medborgarundersökningen på Statistiska centralbyråns webbplats.

Tack för att du hjälper oss!

Lysekils kommun