Meny

Dela sidan på sociala medier

Fem frågor till Eva-Marie

Foto på Eva-Marie Magnusson.

Intervju med Eva-Marie Magnusson som är ny ekonomichef i Lysekils kommun.

Eva-Marie Magnusson, som tidigare varit tillförordnad ekonomichef på ekonomiavdelningen i Lysekils kommun, har från och med den 1 januari 2018 fått uppdraget som ekonomichef. Här svarar Eva-Marie på fem frågor om sig själv och sin nya roll.

Vad lockade dig att söka tjänsten som ekonomichef?

Det som lockade var att få arbeta övergripande med hela kommunens verksamhet. Jag kände också att det fanns bra förutsättningar för att arbeta strukturerat med både ekonomi och kvalitet genom Lysekils kommuns nya styrmodell.

Vilka frågor är prioriterade för dig så här i början?

Vi är i ett läge där vi behöver rekrytera nya medarbetare till ekonomiavdelningen och därför är rekrytering en prioriterad fråga just nu.

Vad tycker du är viktigt i din roll som ekonomichef?

För mig är det viktigt att ekonomiavdelningen är en tydlig stödfunktion som ger ett bra stöd till våra chefer i frågor som rör ekonomi och upphandling. Vi har också en viktig roll i att effektivisera inköps- och ekonomiprocesserna, utbilda inom ekonomiområdet och ta fram relevant stödmaterial.

Dessutom ska vi bidra till Lysekils kommuns utveckling och kunna prata ekonomi på ett pedagogiskt sätt.

Berätta lite om din bakgrund?

Den största delen av mitt arbetsliv har jag tillbringat i Göteborgs stad där jag jobbade som ekonom inom en stadsdelsförvaltning. Jag kom till Lysekils kommun 2008 och började då jobba övergripande med budgetfrågor och investeringar.

Mellan 2012 och 2013 gjorde jag ett kortare gästspel i Göteborgs stad igen men sökte mig sedan till Lysekils kommun. Jag är en så kallad ”återvändare” som trivs väldigt gott här.

Om du fick sammanfatta Lysekils kommun med tre ord – vilka ord blir det då?

Då väljer jag havet, klipporna och frihetskänslan som horisonten ger. I Lysekil har man förmånen att njuta av storslagen natur samtidigt som det är nära till allt.