Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet.

På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare i en trygg miljö. Som elev har du möjlighet att få en rolig studietid, full av aktiviteter som ger bra förutsättningar för fortsatta studier och arbetsliv.

Titta gärna i vår broschyr: Gullmarsgymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre skäl att välja Gullmarsgymnasiet

1. Hög kvalitet

Gullmarsgymnasiet håller hög kvalitet på undervisning och elevers kunskapsnivå. Antalet elever som går vidare till universitet och högskolor från skolan är hög. Vi har också hög andel elever från yrkesprogrammen som går direkt till anställning efter studenten.

2. Samarbete med näringslivet

Skolan har mycket bra samarbete med företagen i regionen. Detta innebär att eleverna redan under skoltiden får ett nätverk som de har stor nytta av i framtiden.
Alla elever på yrkesprogrammen gör apl/lärlingstid hos företag som är väl insatta i skolan arbete. Även på de högskoleförberedande programmen sker praktik och gymnasiearbeten på företag.

3. Möjlighet till praktik utomlands

Är du intresserad av praktik utomlands har du stora möjligheter till detta. Vi har samarbete med skolor och företag i bland annat England, Polen, Holland, Uganda och Norge.