Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

 Ekonomi och företagande - distans med träffar.

Utbildningen vänder sig till dig som funderar på eget företagande eller till dig som vill utbilda dig och arbeta brett med ekonomi eller inom administration/koordination. Utbildningen vänder sig även till dig som är yrkesbytare.

Utbildningen

Utbildningen vänder sig både till dig som funderar på eget företagande och till dig som vill utbilda dig och arbeta brett med administration/koordination.
Du kanske är en visionär eller entreprenör med en idé som du vill göra verklig? Starta ett eget företag och bli din egen. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper inom företagsadministration, grundläggande affärsjuridik, event, mässor och inköpsteknik mm för ditt framtida företagande.
Du kan arbeta inom företag och offentlig sektor som exempelvis administratör eller koordinator. Du får också en god grund för arbete med företagsadministration och ledarskap i ditt nya eller nuvarande yrke. Förutom detta också en bra grund till att starta eget företag. Utbildningen dig en stabil grund inom modern företagsdrift från idé, via inköp till förvaltning av bolaget.

Upplägg

Utbildningen är på heltid och har fysiska träffar 1-2 dagar/vecka på Lysekils vuxenutbildning. Övrig tid följer du undervisningen hemifrån via web och har egna studier. Under APL veckorna följer du arbetsplatsens tider 5 dagar/vecka. Det ingår cirka 6 veckor APL fördelat på 2 terminer. För dig som har eller vill starta företag kan vi erbjuda APL där du får utveckla ditt företagande med en mentor från näringslivet.
Vi använder Teams i utbildningen och du ansvarar därför för att du har tillgång till laptop, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling.
Utbildningen är kostnadsfri men du ansvarar själv för inköp av litteratur samt resor till APL och studiebesök.

Kursstart: 2024-08-28.
Förkunskaper: Godkänt betyg i grundskolans svenska/svenska som andraspråk.
Studietakt: Heltid, 40 veckor, distans med träffar.
Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18
Sista ansökningsdag: 5 juni 2024. Ansökan finns längre ner på sidan.

Välkommen med din ansökan!

Kurser och poäng HT24/VT25

Termin 1, 20 veckor, 400-450p
Affärsjuridik 100 p
Företagsekonomi 1, 100 p
Administration 1, 100 p
Inköp 1, 100 p
Individuellt, SVA 1, 50p

Termin 2, 20veckor, 400-450p
Företagsekonomi specialisering, 100 p
Entreprenörskap, 100 p
Ledarskap & Organisation, 100 p
Evenemang, 100 p
Indivividuellt, SVA 1, 50p