Meny

Yrkesutbildningar i Lysekil

Yrkesutbildningarna består av yrkeskurser på gymnasial nivå som är framtagna i nära samverkan med näringslivet för att öka möjligheten till arbete efter slutförd utbildning.

Du kan påbörja dina studier på Vuxenutbildningen från och med hösten det år som du fyller 20 år eller om du är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Det finns ingen övre åldersgräns för att studera på Komvux. Riksdagen inför ett nytt studielån för alla som får studiemedel utbetalda från 2022. Åldersgränsen för hur länge du kan få studiemedel och studiestartsstöd höjs till 60 år. Du kan ha rätt till bidrag till och med det år du fyller 60. Men din rätt till studielån begränsas från och med det år du fyller 51.  Åldersgränser för studiemedel, på CSN:s webbplats  Länk till annan webbplats.

Yrkesutbildningar i Lysekil - start HT-22

Ansökan till höstens yrkesutbildningar är stängd

Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av kurslitteratur, arbetskläder, resor till studiebesök och APL platser. Yrkesutbildningarna (yrkesvux) innehåller minst 15% apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Ansökan och antagningsbesked

Sista ansökningsdag är den 3 juni 2022. Du gör din ansökan via formuläret på sidan. Du får antagningsbesked/kallelse och schema så snart antagningen är klar.

Bor du i Lysekils kommun och behöver studie- och yrkesvägledning – maila ditt ärende till susanna.samuelsson@lysekil.se eller ring 0523-61 33 18 för att boka in ett möte.