Meny

Yrkesutbildningar i Lysekil

Yrkesutbildningarna består av yrkeskurser på gymnasial nivå som är framtagna i nära samverkan med näringslivet för att öka möjligheten till arbete efter slutförd utbildning.

Du kan påbörja dina studier på Vuxenutbildningen från och med hösten det år som du fyller 20 år eller om du är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Det finns ingen övre åldersgräns för att studera på Komvux. Riksdagen inför ett nytt studielån för alla som får studiemedel utbetalda från 2022. Åldersgränsen för hur länge du kan få studiemedel och studiestartsstöd höjs till 60 år. Du kan ha rätt till bidrag till och med det år du fyller 60. Men din rätt till studielån begränsas från och med det år du fyller 51.  Åldersgränser för studiemedel, på CSN:s webbplats  Länk till annan webbplats.

Omställnings­studiestödet

Är ett helt nytt studiestöd från 1 oktober 2022, för vuxna mitt i arbetslivet. Med omställnings­studiestödet kan du studera och bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbets­marknaden, antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår. Gå in på www.csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och sök Omställningsstudiestöd eller ring dem för mer information 0771-27 60 00.

Yrkesutbildningar i Lysekil - start HT-23

Pågående yrkesutbildningar - ej sökbara

Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av kurslitteratur, arbetskläder, resor till studiebesök och APL platser. Yrkesutbildningarna (yrkesvux) innehåller minst 15% apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Observera! Vi använder Teams i utbildningen och det krävs att du har tillgång till en egen bärbar dator, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling.

Ansökan och antagningsbesked

Sista ansökningsdag är den 2 juni 2023. Du gör din ansökan via formuläret på sidan. Du får antagningsbesked/kallelse och schema så snart antagningen är klar.

Bor du i Lysekils kommun och behöver studie- och yrkesvägledning – maila ditt ärende till susanna.samuelsson@lysekil.se eller ring 0523-61 33 18 för att boka in ett möte.