Meny

Maskiningenjör – distans 180 hp (Lysekil). Ansökan kan vara öppen för sen anmälan!

Elever bygger robotprototyper.

Är du intresserad av att läsa maskiningenjörsutbildning? Hösten 2020 erbjuder Campus Väst i Lysekil en maskiningenjörsutbildning i samarbete med Högskolan Väst där du kan kombinera arbete och studier.

Maskiningenjören har en central roll i hela kedjan från idégenerering, konstruktion, prototyputveckling till test och produktion. Ofta arbetar maskiningenjören inom olika projekt, som specialist eller projektledare på en global marknad. Dagens produktframtagning är ett högteknologiskt och digitaliserat arbetsområde inom industrin, men också inom handel och transportsektorn. Kunskaper i ekonomi är viktiga liksom en förmåga att organisera arbetet.

Utbildningen ges som en webbaserad distansutbildning med MED FYSISKA TRÄFFAR PÅ HÖGSKOLAN VÄST I TROLLHÄTTAN. Det innebär att föreläsningar och seminarier huvudsakligen sker via högskolans digitala lärplattform. Kommunikation med lärare och studiekamrater sker digitalt. Träffar på Högskolan Väst i Trollhättan sker cirka fem gånger per läsår. Träffarna är obligatoriska och innefattar bl.a. examinerande moment.

Ansökan kan vara öppen för sen anmälan hos Högskolan Väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Så här söker du till Maskiningejör 180 hp

Ansök på www.antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., sök Maskiningenjör, Distans på Högskolan Väst.
Om du är intresserad av platsförlagt stöd på Campus Väst anmäler du det till Maria Johansson 0523-61 32 93 eller maria.johansson5@lysekil.se i samband med att du gör din ansökan till programmet.

Cooperative Education (Co-op)

Programmet kan läsas med Co-op, vilket innebär att du gör betalda arbetsperioder på ett företag eller hos en annan arbetsgivare. En Co-opstudent tar examen med en gedigen akademisk utbildning tillsammans med värdefull yrkeskompetens.

Arbetsintegrerat lärande – AIL

AIL möter du under utbildningen genom att flera av kurserna är utformade som projektkurser där arbetet bedrivs som på en arbetsplats. Flera av lärarna har arbetslivserfarenhet från verksamhetsområdet. I kurserna ingår dessutom studiebesök och gästföreläsare från industrin.

Examensarbetet genomförs direkt ute i arbetslivet med verkliga problemställningar som industrin behöver hjälp med att lösa.

Examen

Högskoleingenjörsexamen i maskinteknik
Studietakt: 100%

Lärcentra på Campus Väst i Lysekil erbjuder dig

Pedagogisk handledning
Tillgång till plats att studera på
Möjlighet att ingå i en studiegrupp
Tentamen
Lånedator på skolan
Café

Ansök på www.antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., sök Maskiningenjör, Distans på Högskolan Väst.