Meny

Grundlärarprogrammet (åk4-6) 240 hp   Arbetsintegrerad lärarutbildning  
Start HT -20

Högskolan Väst startar en ny omgång av AIL-lärarutbildningen med start höstterminen 2020. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som lärare i grundskolans åk 4-6 och ger dig en möjlighet att studera med lön.

 Lysekils kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Väst en AIL-lärarutbildning. Det innebär att du under 5,5 år studerar till lärare samtidigt som du arbetar som lärare med lön.

I utbildningen kombineras studier på deltid med arbete som lärare på halvtid. Du studerar på högskolan i Trollhättan en till två dagar per vecka. Resterande tid arbetar du som lärare i en av Lysekils kommuns grundskolor. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen, VFU, genomförs på den skola där du är anställd. De erfarenheter du får från både arbete och studier ger dig en unik möjlighet att integrera teori och praktik. Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i svenska, matematik och engelska och de samhällsorienterande ämnena (SO) i åk 4-6.

Ansökan öppnar 16 mars, sista ansökningsdag är 15 april.

Mer information om utbildningen och om ansökan hittar du på Högskolan Västs hemsida via länkarna nedan.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta skolutvecklare Susanne Skyllerström, 0523-613226 eller susanne.skyllerstrom@lysekil.se