Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Backup Fakta om näringslivet

Lysekils kommuns företag är representerade i ett stort spektra av branscher, med spetskompetens och innovativa lösningar.

Vi vill bidra till att utveckla Lysekils kommun som en bra plats att starta, driva och utveckla företag. Genom nätverksträffar, inspirations- och informationsträffar kan du få nya idéer, hitta samverkansparter och presentera ditt företag.

De ledande företagen i Lysekils kommun är verksamma inom branscherna produktion, byggverksamhet, besöksnäring, maritimvetenskap och teknik. Lysekils kommun har också flera företag med stor kunskap inom ekonomi, juridik, havsbaserade verksamheter samt stora tillverknings- och beredningsindustrier. 

Arbetet som Lysekils kommuns näringslivsutvecklare gör tillsammans med företagarföreningar, lotsgrupper och andra nätverk gör att det idag finns en bra, tydlig dialog och ett ömsesidigt samarbete.

Företagsklimatet är ett viktigt och stort arbete som sker löpande. Vill du vara en del av det eller har frågor, maila till foretagslots@lysekil.se

Lysekils kommuns läge vid havet och tillgången på sill och sten, formade från början kommunen och präglar fortfarande endel av dagens näringsliv.