Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Stort engagemang på stormötet på Härnäset

Bild från publiken som deltog på Stormötet på Härnäset

Över 100 personer samlades på Härnäsets Folkets Hus.

Arbetet med Österödskvinnan är en del av projektet Upplevelsenäring och torsdagen 19 oktober hölls ett stormöte på Härnäset Folkets hus, där intresserade kunde komma för att ta del av information om projektet. Under kvällen presenterade Christina Toreld och Jienny Gillerstedt, arkeolog respektive pedagog på Bohusläns museum om fyndet i Österöd samt om museets satsningar i anslutning till SVT-dokumentären.

Anja Praesto, museiarbetare, filmturismentusiast och egenföretagare var också på plats och talade under rubriken ”Om hon hade vetat”, där hon fokuserade på fenomenet filmturism och vad en tv-produktion kan innebära för en bygd.

"Ta till vara på det intresse som en SVT-produktion innebär"

Cia Säll är destinationsstrateg i Lysekils kommun och hon uttrycker sin glädje över det stora intresset och engagemanget för projektet.

– Över 100 personer deltog på stormötet på Härnäset, jätteroligt och över förväntan. Förhoppningen är att vi nu ska kunna ta till vara på det intresse som en nationell SVT-produktion innebär. Vi vill på bästa sätt skapa förutsättningar att ta del av kunskap och spännande upplevelser om Österödskvinnans liv, men även om platsen och områdets utveckling genom historien, säger Cia Säll.

Om projektet

Upplevelsenäring är ett samverkansprojekt mellan Lysekils kommun, Innovatum Science Center, Trollhättans Stad, Østfold kunstsenter, Fredrikstad Kommune, Visit Fredrikstad och Hvaler.