Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Urban Platsinnovation medverkar på Uddevalla Symposiet

Bild på manliga och kvinnliga deltagare och en föreläsare vid ett symposium.

Projekt Urban Platsinnovation medverkar på Uddevalla Symposiet i Trollhättan.

Urban platsinnovation kommer att medverka på Uddevalla Symposiet i Trollhättan den 15-17 juni. Tre forskare från Högskolan Väst som är aktiva i projekt Urban Platsinnovation kommer att presentera studier kring lokal samverkan samt nätverk och innovation.

- Det är positivt att man tycker att vårt projekt är spännande i ett sammanhang där man diskuterar regional utveckling och innovation, säger Cia Säll, projektledare för Urban Platsinnovation.

Internationell konferens

Uddevalla Symposiet arrangeras årligen och i år firar man tjugoårsjubileum. Det är en internationell konferens inom entreprenörskap, regional utveckling och innovation. Där möts forskare från olika områden, som ekonomisk geografi, entreprenörskap, internationell verksamhet, ledning, statsvetenskap, regional ekonomi, företagsekonomi, sociologi och stads- och regionalplanering.

Mer information

Läs mer om Uddevalla Symposiet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För vidare frågor vänligen kontakta Irene Bernhard på Högskolan Väst som är ansvarig för symposiet: irene.bernhard@hv.se.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.