Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

”Månadens hemliga bus” i juli

Foto av deltagare i månadens bus LIVEet i stadsparken

Den 29 juli besöktes Lysekil av en teatergrupp på drygt 40 personer som kom för att visa upp sin improvisationsteater på temat ”Sagan om ringen”.

Deltagarna i teatergruppen var enligt temat ”Sagan om ringen” utklädda till bland annat alver, vikingar, orcher och spelmän.

Inspiration och möjlighet att delta

Teatergruppen strosade längs södra Hamngatan och genomförde ritualer, stred med låtsasvapen och spelade musik. De gick vidare upp mot stadsparken där de avslutade sin uppvisning med låtsasstrider där åskådare kunde vara med. Många barn tog chansen och deltog entusiastiskt i dramat.

Tanken bakom månadens bus

Syftet med denna typ av improvisationsteater är att skapa ett mer levande centrum genom att flytta ut en teaterscen på en allmän plats där åskådarna kan prova på att spela teater.

Genom ”Månadens bus” visar Projekt Urban Platsinnovation att man med enkla medel kan göra stadskärnan mer attraktiv och dynamisk.

Om teatergruppen

Det är en teaterförening från Hästekasen Gård Förening som har satt upp en saga för sommaren. Det är improvisationsteater på temat ”Sagan om ringen” och är en del av ett EU-projekt.

Om du har frågor eller vill ha mer information om gruppen kan du kontakta delprojektledare Viktoria Drottz på viktoria.drottz@lysekil.se.