Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Missa inte ”månadens hemliga bus” den 29 juli

Foto av folkmassa med vuxna och barn som tittar på ett evenemang

Lysekil kommer att få besök av hemliga ”varelser” och det blir spännande underhållning för både stora och små.

Söndagen den 29 juli kommer det att hända något spännande ute på stan. Vi får besök av en stor grupp personer och ”varelser”.

De kommer att utforska stadens gator och torg i en härlig mix av fantasi och dramatik. Ett spännande evenemang för både stora och små. Mer än så kan vi inte avslöja just nu.

Håll utkik efter starttid

”Gruppen” dyker upp någonstans i Lysekils stadskärna sen eftermiddag/kväll och stannar ungefär 1 timme. Boka in söndagen den 29 juli redan nu.

Eftersom evenemanget är lite ”hemligt” kan vi inte informera om exakt tid ännu. Håll utkik i Lysekils kommuns digitala kanaler under dagen den 29 juli. Det här är ett evenemang som du inte vill missa!

Tanken bakom månadens bus

Projekt Urban Platsinnovation arbetar för att skapa ett mer levande och attraktivt centrum. Månadens bus visar att man med enkla medel kan göra stadskärnan mer attraktiv och dynamisk.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats.