Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

”Månadens bus” i maj

Bild på månadens bus i maj som bestod av blommor som hängde upp-och-ner i träd i parken vid Sportshopen.

Månadens bus i maj förberedde oss för en blomstrande sommar.

Den här gången har projekt Urban Platsinnovation satt upp blommor i träden för att sprida lite sommarglädje i Lysekils stadskärna.

Mer levande centrum

Projekt Urban Platsinnovation arbetar för att skapa ett mer levande och attraktivt centrum. Månadens bus visar att man med enkla medel kan göra stadskärnan mer attraktiv och dynamisk. Håll utkik efter nästa "Månadens bus"!

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.