Meny
Ikon utropstecken

En planerad uppgradering av kommunens IT-miljö pågår vilket medför driftstörningar på telefoni och vissa e-tjänster. Läs mer.

Kom på sommarkick-off med fokus på värdskap

Kommundirektör Leif Schöndell och projektledare för Urban Platsinnovation Cia Säll

- Ett gott värdskap leder till att människor i ens närhet känner sig välkomna, omhändertagna och inkluderade, säger kommundirektör Leif Schöndell, här med Cia Säll, projektledare för Urban Platsinnovation.

Kommundirektör Leif Schöndell och projektledare Cia Säll berättar varför det är viktigt med värdskap och hälsar välkommen till evenemanget på Havsbadet i Lysekil onsdagen den 27 juni.

Värdskap är en prioriterat område inom Lysekils kommun. Därför har man genom projekt Urban platsinnovation, i samarbete med olika aktörer, anordnat ett evenemang som kallas Sommarkick-off med fokus på värdskap.

”Ett gott värdskap leder till att människor i ens närhet känner sig välkomna, omhändertagna och inkluderade. Värdskapet är viktigt och en del av Vision Lysekil 2030.

Det gäller inte enbart de som jobbar i besöksnäringen utan alla som har kontakt med gäster, kunder, besökare, deltagare och medborgare. Oavsett om det är föreningsverksamhet, privat näringsliv eller offentlig förvaltning.”

Leif Schöndell, Kommundirektör


”Det goda värdskapet handlar mycket om att hitta en balans i sitt arbete och välkomna både sig själv, sina kollegor och sina gäster i olika sammanhang. Värdskapsutbildning kan man gå många gånger och ständigt förnya och utveckla sig själv och sitt sätt att bemöta andra människor.

Tveka inta att anmäla dig till kick-offen även om du tidigare gått en värdskapsutbildning. Denna gång har vi möjlighet att lyssna till en värdefull kompetens inom området i form av Janne Gunnarsson från Värdskapet.”

Cia Säll, projektledare för Urban Platsinnovation

Somrig illustration med färgglad himmel och måsar som flyger och text på bilden som säger Sommarkick-off

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation

Mer information om Interreg, hittar du på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats.