Meny

Kaparutställning och invigning

Illustration av Karolin på klippa

Välkommen till familjeutställning med kapartema samt invigning av Svarta Örnen torsdagen den 14 juni klockan 10.00 – 14.00 på Bohusläns museum.

Under dagen får du veta skillnaden mellan kapare och sjörövare, få reda på vad kaparna åt ombord på skeppen på 1700-talet, vad kapare tog från skeppen och prova att navigera ut från hamnen med utställningens skepp Svarta Örnen.

Aktiviteter

  • En dag fylld av aktiviteter för barn från 4 år och uppåt
  • Följ med kaparen Ingela på Jakten på det förlorade priset
  • Träffa kapten Skreck som skjuter med bullkanon
  • Hör berättelser om kapare
  • Slå rep och smaka på skeppsskorpor m.m.

Program

Jakten på det förlorade priset

Följ med kapare Ingela Gatenhielm i jakten efter den försvunna kaptenen och priset klockan 10.00,12.00 och 13.00, rek. ålder: 4-11 år. Anmälan i museets reception

Kaparhistorier för barn

Gun Jarnedal berättar kaparhistorier för barn klockan 10.30 och 12.30. Plats: CGB-rummet, övre plan.

Kapten Skrecks historier

Kapten Skreck berättar om att vara kapare och inviger utställningen Svarta Örnen tillsammans med barnen klockan 11.00. Plats: hyllan.

Anmälan och mer information

Anmälan och frågor: Sofie Henryson, sofie.henryson@bohuslansmuseum.se 0522-65 65 23 / 0769 – 494163

Hjärtligt välkomna!


Inom projekt Urban Platsinnovation

Kaparedagen är ett samarbete mellan projekt Urban Platsinnovation, Bohusläns hembygdsförbund och Bohusläns museum.

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.