Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Möte om "Lysekilskalaset" den 7 juni

Foto av en man som serverar grillad majs till två barn och ett större sällskaps syns i bakgrunden..jpg

Torsdagen den 7 juni kl. 18.30 hålls ett möte för butiksägare och aktörer i Lysekils centrum där förslaget ”Lysekilskalaset” presenteras.

Välkommen på ett möte kring att ha ett ”Lysekilskalas” i samband med Barnens dag 1 september.

Tid: Torsdag 7 juni, kl. 18.30
Plats: Lysekil Centrum Lab
Anmälan och frågor: Viktoria Drottz, viktoria.drottz@lysekil.se
Anmäl dig senast den 4 juni. Vi bjuder på fika.

Syfte och målsättning

Under kvällen kommer Hasse Ekbrand från Lysekils bokhandel presentera idén. Syftet med kalaset är att välkomna alla tillbaka från sin semester och målsättningen är att man tillsammans med boende och besökare har en riktigt kul dag ihop.

LEVA-jubileum och öppettider

Under mötet kommer Jörgen Eborn från LEVA, informera om hur de tänker sig att fira sitt 10-årsjubileum under Lysekilskalaset. Man kommer även diskutera förslag på butikers öppettider i sommar.

Varmt välkommen!

Inom ramen för projekt Urban Platsinnovation

Mötet genomförs inom ramen för projekt Urban Platsinnovation. Det ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.