Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Har du sett "månadens bus" för april?

Foto av brunnslock med klistermärke som har ett foto av Grundsund.

Den här gången har Lysekil fått fina motiv på ett antal brunnslock.

Nu har Projekt Urban Platsinnovation varit i farten igen med "månadens bus". Denna gång i form av klisterlappar på brunnslock som marknadsför olika sevärdheter i kommunen. Det finns nu tio dekorerade brunnar i stadskärnan. Kan du hitta dem?

Tanken bakom månadens bus

Projekt Urban Platsinnovation arbetar för att skapa ett mer levande centrum. Månadens bus visar att det med enkla medel går att göra stadsrummet mer attraktivt genom att skapa glädje och trivsel.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.