Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Catarinas blommor fick sin vårskyltning

Foto av vårskyltning på Catarinas blommor

Under skyltsöndagen förra året vann Catarinas blommor en vårskyltning – nu kan du se resultatet.

Det var under skyltsöndagen i december förra året som allmänheten fick rösta på finaste/mest innovativa skyltfönster i Lysekil. 21 deltagare var med i skyltningstävlingen och många härligt juliga fönster visades upp.

Prisutdelning

Vinnaren som röstades fram var Catarinas blommor som vann en vårskyltning med en professionell dekoratör, Susanne Olsson. Den här veckan kom Susanne och hjälpte Catarina som önskade ett stort dekorerat blomsterbord mitt i butiken.

Kunskapskväll i höstas

Susanne Olsson håller kurser i skyltning och fönsterdekoration. Under hösten 2017 höll hon en kunskapskväll med tema skyltfönster och butiksexponering för butiker och organisationer i Lysekil. Tävlingen och kunskapskvällen anordnades i samverkan med projekt Urban Platsinnovation.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.