Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

”Månadens bus” i mars

Foto av skylt med texten Du måste inte kunna för att börja, men du måste börja för att kunna.

Har du sett någon "busig" skylt i Lysekil?

Kanske har du sett de busiga skyltarna som nyligen sattes upp runt om i Lysekil? Det är projekt Urban Platsinnovation som varit i farten igen. Den här gången har det satts upp skyltar som påminner om vanliga upplysningsskyltar. Men istället för upplysningar har de positiva och uppmuntrande budskap.

På skylten i bilden, som sitter vid Vikarvet, står det "Du måste inte kunna för att börja, men du måste börja för att kunna".  

Glädjespridare

Syftet med skyltarna är att sprida glädje och bidra till en trevlig stadsmiljö. Detta är ytterligare ett steg i att skapa en mer attraktiv stadskärna.

Tanken är att man varje månad ska kunna hitta ett nytt ”bus” någonstans i Lysekil. Håll utkik efter nästa bus!

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.