Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Utvärdering och planering av enskilda evenemang i centrum

Foto av tulpaner i hinkar på en marknad.

Det blir vårmarknad i Lysekil den 24 mars.

Lysekils julaktiviteter och en vårmarknad nu i mars var några av de punkter som diskuterades när man träffades för att planera och utvärdera ett antal evenemang i Lysekil.

Många handlare, företag och organisationer fanns på plats när man nyligen träffades för att diskutera specifika arrangemang i Lysekil. Deltagarna visade stort engagemang och många bidrog med tankar och förslag.

Vårmarknad 24 mars

Lördagen den 24 mars blir det vårmarknad i Lysekil. Det är på initiativ av Julias, Lyckes Smycke & Present, Café Kungsgatan och Catarinas blommor som firar 20-årsjubileum i mars. Det är på önskemål från kunder och besökare som man bestämt att anordna en mysig vårmarknad. Marknaden kommer att vara klockan 10.00 –15.00.

10-årsjubileum för vattenloppet

Vattenloppet firar 10-årsjubileum i år och man diskuterade ett eventuellt samarbete för göra ett det till ett event i stan under jubileumsdagen. Tidigare har loppet enbart varit för kvinnor men nu är loppet både för både män och kvinnor. Vattenloppet sker den 24 maj i år.

Utvärdering av julevenemang

I år kommer julmarknaden att läggas lite tidigare – den 9 december som är den andra advent – istället för den tredje advent. Det kommer också att vara gemensamma öppettider för butiker och julmarknad.

För att utveckla och göra julevenemangen i Lysekil ännu bättre utvärderades även övriga evenemang. Bland annat enades man om att skyltfönstertävlingen på skyltsöndagen varit en positiv dragkraft som lockat många människor ut på stan.

LWM – ett evenemang för hela stadskärnan?

Det finns också planer på att utveckla LWM – seglingstävlingen Lysekil Women’s Match – till ett evenemang som genomsyrar hela stan. Man diskuterade idéer och praktiskt genomförande.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation Länk till annan webbplats.
För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats.