Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

”Månadens bus” i februari

Foto av lysande hjärtan upphängda i ett träd i stadsparken i Lysekil.

Du har väl inte missat det senaste buset som ska sprida lite kärlek i stadsparken?

Nu har Projekt Urban Platsinnovation busat igen. I samband med alla hjärtans dag nu i februari har de passat på att sprida lite kärlek med lysande hjärtan i stadsparken.

Tanken är att dessa lysande hjärtan ska påminna oss om att vara lite extra omtänksamma, kärleksfulla och att ta hand om varandra.

Syftet med månadens bus

Projekt Urban Platsinnovation arbetar för att skapa ett mer levande och attraktivt centrum. Månadens bus visar att man med enkla medel kan göra stadsrummet mer attraktivt och dynamiskt.

Mer bus på gång

Varje månad ska du kunna hitta ett nytt ”bus” någonstans i Lysekils stadskärna. Håll utkik – snart är det ett nytt bus på gång!

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.