Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

”Månadens bus” i januari

Foto av månadens bus i januari som är ett konstverk av graffittikonstnären Kenny Holm från Lysekil uppsatt i centrala Lysekil.

Har du sett denna härligt färgsprakande målning som finns i centrala Lysekil?

I Stadsparken hänger en målning av konstnären Kenny Holm från Lysekil, som läser konstutbildning i Gerlesborgsskolan.

Tanken bakom månadens bus

Projekt Urban Platsinnovation arbetar för att skapa ett mer levande och attraktivt centrum. Månadens bus visar att man med enkla medel kan göra stadskärnan mer attraktiv och dynamisk.

Mer i februari

Varje månad ska du kunna hitta ett nytt ”bus” någonstans i Lysekils stadskärna. Håll utkik – snart är det ett nytt bus på gång!

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation Länk till annan webbplats.

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats.