Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Urban Platsinnovation på Lysekilsmässan

Foto av projektledare Cia Säll och en flicka som använder Touch and Tell-terminalen i Urban Platsinnovations monter på Lysekilsmässan

Cia Säll, projektledare för Urban Platsinnovation.

Många visade intresse för projektets aktiviteter på Lysekilsmässan.

Det var ett brett utbud av företag, föreningar och organisationer på plats när Campus Väst öppnade dörrarna för årets Lysekilsmässa. På plats fanns även Lysekils kommun som informerade om sin verksamhet.

Projektledare Cia Säll och Viktoria Drottz fanns på plats med en monter där de berättade för besökarna vad som är på gång i Urban Platsinnovation.

Besökare tyckte till

I Urban Platsinnovations monter kunde besökarna rösta fram bästa ”Månadens bus”. Man kunde också markera platser där det skulle passa att utveckla mötesplatser på en karta över Lysekil.

Dessutom kunde man svara på frågor om centrumutveckling via en så kallad ”Touch and Tell-terminal” som är en slags digital enkät på en surfplatta. Besökare i alla åldrar som var med och tyckte till under de två mässdagarna.

- Det är roligt att det finns ett engagemang kring de aktiviteter vi gör i projektet, säger Cia Säll.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.
Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.