Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Månadens bus i december

Foto på ljusfisken i stadsparken i Lysekil.

Du har väl inte missat det senaste ”buset på stan” som sprider ljus i
mörkret?

Projekt Urban Platsinnovation har busat igen och dekorerat stadsparken i Lysekil med en ljusfisk som ska lysa upp i decembermörkret.

Tanken bakom månadens bus

Projekt Urban Platsinnovation arbetar för att skapa ett mer levande centrum. Månadens bus visar att det med enkla medel går att göra stadsrummet mer attraktivt genom att skapa glädje och trivsel.

Röda julkulor sprider stämning

En annan dekoration som Urban Platsinnovation ligger bakom, i samarbete med avdelningen för Mark och Gata, är de röda lysande julkulorna i mikroparken Vadet. Tanken är att lysa upp parken och skapa en välkomnade stämning.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och
upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation Länk till annan webbplats.

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats.

Foto på röda julkulor i parken Vadet i Lysekil.