Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Kunskapskväll med tema skyltfönster

Foto av gästföreläsare Susanne Olsson från temakvällen.

Projekt Urban Platsinnovation bjöd in till temakväll för aktörer i Lysekils centrum.

Det var en bra uppslutning på över ett 30-tal deltagare i Lysekil Centrum Lab när projekt Urban Platsinnovation bjöd in till en inspirations- och kunskapskväll med tema skyltfönster.

Gästföreläsare från Åmål

Susanne Olsson från Åmål höll i temakvällen. Hon är utbildad dekoratör/visual merchandiser och har jobbat som dekoratör i både små lokala företag. Under de senaste åren har hon haft ett flertal kurser för butiker fönsterdekoration och butiksexponering på uppdrag av olika kommuner.

Susanne inledde kvällen med att prata om vilken målgrupp man vänder sig till och gav förslag på olika typer av exponeringar. Hon pratade också om att skyltfönstret är ansiktet mot kunden och poängterade vikten av bra och tydlig priskommunikation.

Praktiska skyltningstips

Gruppen fick också ta del av praktiska exempel på hur man kan skylta med varor genom att fokusera på att gruppera varor och hur de kan placeras i linje med varandra och hur man kan arbeta med djup i fönstret.
Enligt Susanne är målet med skyltning är att dra åt sig uppmärksamheten vilket man gör genom att skapa dynamik. Komponenter som färg & form, kontraster, ljus/belysning och rörelse/harmonistörningar som är viktiga verktyg för att skapa ett attraktivt fönster.

Syftet med temakvällar

Projekt Urban Platsinnovation samordnar olika temakvällar för aktörer i centrum för att öka kunskapen inom olika områden. Tanken är att detta ska leda till att göra centrum mer attraktivt och öka konkurrenskraften.

Vi från projekt Urban Platsinnovation tackar Susanne för en trevlig och lärorik kväll.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.
Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation Öppnas i nytt fönster.

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.