Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lyckat stormöte med ”Staden vid Havet”

Bild på kvinna som håller föredrag vid mötet "Staden vid havet".

Företagsnätverket ”Staden vid Havet” har varit verksamt i mer är fem år och förra veckan hölls stormöte på Havsbadsrestaurangen.

Syftet med mötet var att delge varandra information om sommarens utbud och nyheter inom besöksnäringen. Uppslutningen var god med representanter för företag, organisationer och det offentliga.

Sommarens utbud

På mötet presenterades information om Havsbadets utbud under sommaren och det nya evenemanget ”Lysekil Live”. Serviceföretagen berättade vad som är på gång under sommaren och projekt Urban Platsinnovation och Maritim Utveckling i Bohuslän redogjorde för vad projekten genomfört och vad som händer framöver. Turistinformationen i Lysekil fanns på plats och berättade om evenemangsutbud och öppettider under sommaren.

Här hittar du presentationen från Stormötet. Pdf, 4.7 MB, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du noteringar från Stormötet. Pdf, 557.1 kB, öppnas i nytt fönster.

 

Nästa möte

Reservera gärna plats i kalendern redan nu för höstens stormöte den 3 oktober kl. 18.30. Plats meddelas senare. På höstens stormöte koras även årets värdskapare så håll utkik efter gott värdskap! Nomineringslänk kommer efter sommaren på Lysekils kommuns hemsida.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.