Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Besöksundersökning

Foto på vitt hus i naturreservatet Stångehuvud.

Turistbyrån ställer frågor som ska ge mer kunskap om hur Lysekil kan utvecklas för att bli mer attraktivt för både invånare och besökare.

Inom projektet Urban Platsinnovation görs just nu en besöksundersökning som vänder sig till både invånare och besökare. Högskolan Väst har utformat undersökningen och Turistbyrån arbetar med att samla in fakta genom att ställa frågor på stan.

Mer kunskap

Undersökningen ska ge mer kunskap om hur utbudet av affärer, restauranger och hotell uppfattas och används. Man ställer också frågor om hur vilka sevärdheter man planerar att besöka och vilka aktiviteter man tänker delta i. Frågor om information och utveckling ställs också.

Turistbyrån genomför faktainsamlingen till och med den 15 september. Högskolan Väst kommer därefter att analysera resultatet och komma med rekommendationer på åtgärder och aktiviteter.

Om Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter ska utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan sju parter och delfinansieras av EU-medel via
Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Läs gärna mer om Urban Platsinnovation på projektets webbsidor.