Translate site

Translate

Meny

Städvecka med festlig avslutning

Kvinna plockar skräp i en plastsäck utomhus.

Var med och städa stränder och andra naturområden under Lysekil Clean Up vecka 18. Veckan avslutas med festligheter i Havsbadsparken den 4 maj.

Under vecka 18 är det Lysekil Clean Up – ett initiativ från Lysekil kommun där allmänheten kan vara med och bidra till att hålla kommunen ren.

Rent praktiskt innebär det att du kan vara med och städa stränder, plocka skräp i skogen och andra områden i kommunen under en specifik vecka. Vill du kombinera motion med skräpplockning kan du ta en så kallad ”ploggingtur” som innebär att man plockar skräp under sin joggingtur.

I slutet av veckan summerar vi hur mycket skräp som samlats upp och firar detta med festligheter för hela familjen i Havsbadsparken.

Strandstädarteamet hämtar

Du kan hämta säckar för skräpet i receptionen på stadshuset på Kungsgatan 44.

När du städat klart kommer kommunens strandstädarteam och hämtar det ni städar upp runt om i kommunen. De hämtar med både bil och båt.

För att boka hämtning av skräp, kontakta Bosse Säll på bo.sall@lysekil.se eller 0720-83 30 55.

Festlig avslutning i Havsbadsparken

Lördagen den 4 maj, i samband med Nordiska kusträddardagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, avslutas Lysekil Clean Up med festligheter i Havsbadsparken. Då bjuds det bland annat på barn- och ungdomsteater på temat Världens underverk. Det kommer också att bli musikunderhållning och det kommer att finnas lättare förtäring till försäljning.

Kommunen kommer även att redovisa hur mycket skräp som samlats in på land och från havet under veckan. Mer information om festligheterna kommer att publiceras på kommunens hemsida och Facebooksida.

Festligheterna i Havsbadsparken arrangeras i samarbete med Dive Team och Preem.